Slide background

Het EetLijn Collagerecept: Havermuffins

Het behoort tot de gezondste voeding ter wereld; het is glutenvrij, vol belangrijke vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Het heeft veel positieve effecten op de gezondheid zoals lagere bloedsuikerspiegel, gewichtsverlies en een lager risico op hartaandoeningen. Rarara…. over welk voedingsmiddel hebben we het? Haver!

Sommige mensen gruwelen bij het woord haver alléén al omdat ze terug moeten denken aan de havermoutpap uit hun jeugd. Maar we hebben de haver in dit recept zo vermomd, dat je het niet herkent en iedereen het wel lekker móet vinden. 🙂

Havermuffins, recept voor 6 muffins

1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille aroma,
2 appels, geraspt
200 gram havervlokken
200 ml water
1/2 tl Himalayazout
1 koffielepel vloeibare Stevia

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180°.
Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en rasp ze grof.
Meng de geraspte appel met de havervlokken en het water. Breng het beslag op smaak met kaneel, vanille aroma en Stevia.
Schep het deel in de muffinvormen en bak dit 35 tot 40 minuten in de oven. Als de muffins te donker worden in de oven, kun je ze afdekken met aluminiumfolie. Laat de muffins afkoelen voor je ze serveert.

Eet Smakelijk!

Vrijblijvende introductie

Ontvang een vrijblijvende introductie behandeling

Inclusief analyse lichaamssamenstelling
Advies over passende behandelingen

  • Wanneer wilt u een afspraak plannen?