Slide background

Het EetLijn Collagerecept: Een heerlijke frisse Pilav met mango

Veel mensen denken dat als je wat bewuster om wilt gaan met je koolhydraten je geen rijst meer kunt eten. Niets is minder waar. Géén ‘gewone’ rijst natuurlijk maar wél de rijst van Slendier. Slendier is een knol waarvan ze allerlei soorten ‘pasta’ maken; o.a. de rijst in dit recept, maar ook spaghetti, vermicelli, lasagne en fettucini.

Probeer dit recept van de Eetlijn en laat je verrassen!

Pilav, recept voor 2 personen

2 kipfilets, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in stukjes
2 verse perziken of 1 mango, in stukjes
1 grote ui, in stukjes
2 blikjes tomatenpuree
Slendier rijst
Olijfolie extra vergine

Doe een beetje olijfolie in een hapjespan of wok. Snijd de blokjes kipfilet iets kleiner en bak deze met de paprika en ui zachtjes aan. Roer de tomatenpuree erdoor en bak heel even door. Als het te droog wordt, voeg je een klein beetje water toe. Het moet een sausje worden. Snijd de perziken of mango in stukjes en meng deze er als laatste door en laat even warm worden. Bereid de slendier rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer eventueel met nog wat sla.

Zit je in fase 1 van het programma De EetLijn, dan is het beter om na 14.00 uur geen fruit meer te eten. Dan zou je dit als lunchgerecht kunnen nemen. In fase 2, als je eenmaal stabiel bent, kun je gerust een keer wat fruit nemen bij de avondmaaltijd.

Eet Smakelijk

Vrijblijvende introductie

Ontvang een vrijblijvende introductie behandeling

Inclusief analyse lichaamssamenstelling
Advies over passende behandelingen

  • Wanneer wilt u een afspraak plannen?